gallery/20191031_110634

conclusie

Tijdens dit project heb ik gebruik gemaakt van de future probing methode. Hierbij reis je naar de toekomst, bedenkt een scenario en een bijpassend prototype om het tastbaar te maken. Vervolgens wordt dit prototype getest met mensen. Met deze methode had ik nog nooit eerder gewerkt. Ik heb hierbij geleerd hoe je een gesprek beter kan sturen en hoe je de juiste vragen stelt. Je moet namelijk in een korte tijd veel informatie krijgen van personen. 

 

Tevens vond ik het heel leuk om onderzoek te doen naar dit speculatieve onderwerp. Het speculeren en fantaseren over de toekomst was leuk en ingewikkeld tegelijk. Doordat ik dicht bij de realiteit wil blijven, maar toch ook over de toekomst wil fantaseren. De balans hiertussen zoeken is essentieel hierbij. Dit was een uitdaging die ik aangegaan ben. 

Het project

Hoe gaan we om met een wereld waarin niet meer gereist mag worden in de toekomst?  Om hier achter te komen hebben wij eerst naar het extreem gekeken in de verre toekomst. In 2050 wordt de Nederlandse bevolking herverdeeld over het land om verstedelijking tegen te gaan. Doordat de bevolking in de voorgaande jaren sterk is gegroeid mag niemand meer fysiek reizen. Alle burgers wonen in kleine communities, die duurzaam en geheel zelfvoorzienend zijn. Binnen de communities kunnen mensen zich vrij verplaatsen, maar daarbuiten niet.

gallery/afbeelding13

Echter kan men nog wel reizen door gebruik te maken van het droomstation. Bij het droomstation komt er een elektronisch insect op je hoofd zitten. Hiermee ga je als het waren reizen in je 'dromen'. Hiermee geven we mensen het gevoel van vrijheid. Uit het onderzoek is gebleken dat dit erg belangrijk is bij de acceptatie van de reisrestrictie. 

Vanuit de wereld in de toekomst zijn we een stapje terug gegaan naar de nabije toekomst. In 2025 mag je nog wel reizen. Echter wordt men wel gestimuleerd om minder te gaan reizen door meer vanuit huis te gaan werken. Uit het onderdzoek dat gedaan is, is namelijk gebleken dat het meest wordt gereist vanwege woon-werk verkeer. Op dit moment staan werkgevers hier niet allemaal voor open. Er is een verandering in de werkcultuur nodig. 

Uiteindelijk gaat het om het motiveren van werkgevers om hun werknemers meer vanuit huis te laten werken en het faciliteren hiervan. Daarnaast moet er vertrouwen gecreëerd worden tussen de werkgever en -nemer. Uiteindelijk heeft dit een positief effect op de drukte op de (spoor)wegen en het milieu. Ook krijgen werknemers controle over hun werkdagen waardoor deze een gevoel van vrijheid zullen ervaren. Dit vrijheidsgevoel ontstaat doordat werknemers zelf mogen bepalen wanneer en hoe vaak zij thuis werken.

gallery/afbeelding31
gallery/schermafbeelding 2020-01-09 om 23.09.00
gallery/whatsapp image 2019-10-31 at 10.48.09(4)