gallery/weekvanhetnachtkastje_2019_06

Het project

Dreamworld is een van de drie beelden die ik gemaakt heb in een project van een week. Hierbij heb ik eigen foto's gefotoshopt. Deze foto's heb ik vervolgens omgezet naar een Augmented Reality (AR) ervaring. Op het moment dat de gefotoshopte foto gescand wordt met een app op de telefoon of tablet, komt de foto tot leven. Het beeld begint te bewegen en er speelt bijpassende audio af. Hierdoor wordt de gebruiker de surrealistische AR wereld ingetrokken. Kortom, het is een multisensorische ervaring!

conclusie

Dag één van dit project van een week ben ik blanco in gegaan. Uiteindelijk heb ik gekozen voor dit AR project in combinatie met fotoshop. Hiervoor had ik nog nooit wat met fotoshop gedaan. Door dit project ben ik bekender geworden met fotoshop en voel ik me een stuk comfortabeler met het gebruik hiervan. 

Na het fotoshoppen was het tijd om een diepere laag toe te voegen aan dit project. Dit is gedaan door de foto’s tot leven te wekken met AR. Wederom is dit een technologie waarmee ik nog niet eerder heb gewerkt. Kortom deze week heb ik veel nieuwe dingen uitgeprobeerd en geleerd. 

DE AR WERELD IN VIDEO