Work

Het project

Met Claustro willen wij empathie creëren voor mensen met claustrofobie. Het is lastig om te begrijpen wat er gebeurt voor mensen die geen claustrofobie hebben. Van buitenaf kan de ontstane paniek erg heftig zijn. Dit is de reden dat Claustro in het leven is geroepen. Hiermee kan iedereen ervaren hoe het is om claustrofobisch te zijn.

De intentie is om bij de gebruiker een angstig gevoel op te wekken. Tijdens de paniek veroorzaakt door claustrofobie kunnen er verschillende lichamelijke reacties ervaren worden. Denk hierbij aan een bedrukt gevoel, zweten, trillen en controleverlies over jezelf en de omgeving. 

gallery/schermafbeelding 2020-01-09 om 21.12.25
gallery/schermafbeelding 2020-01-09 om 21.12.04

WAT HEB IK GELEERD?

Tijdens dit project heb ik mij voornamelijk bezig gehouden met het maken van de drukband. Dit heb ik gedaan door gebruik te maken van een Arduino en een stuk elastiek dat om het lichaam gaat. Hierdoor heb ik ontdekt dat ik veel meer kan met een Arduino dan ik had gedacht. Deze uitdaging vond ik echt heel erg leuk om aan te gaan! 

Verder heb ik mij beziggehouden met het maken van de video. Tijdens dit project ben ik meer gaan spelen met het effect van beeld en geluid op het gevoel. Door zelf audio te maken voor de claustrofobische ervaring en te bewerken is de video een stuk sterker geworden. 

gallery/schermafbeelding 2020-01-09 om 21.12.39

Door gebruik van verschillende instrumenten worden deze symptomen gesimuleerd. Zoals:

  • audio
  • zuurstof masker
  • licht
  • warmte
  • donkere kleine ruimte
  • drukband om de borst (arduino)